Industrirobot

Dokument

Film

Gent

Höglager i robotcell i Umeå

Nordfjordeid

Robotcell dragonskolan i Umeå

Robotcell Umeå

Sandviken

 

SUM teknik AB erbjuder en lång rad paket för utbildning inom automation. En vital del i detta är robotar. Vi levererar system från en lång rad av de populäraste fabrikaten där ibland Fanuc, ABB, Motoman, KUKA, Denso och Mitsubishi.

Ihop med Fanuc Robotics erbjuder vi nu en utbildningscell som innefattar en 6-axlig industrirobot med programmerbar säkerhetszon, visionsystem, fingergripdon, lagerenheter, rullbar inkapslad bur, skyddsanordningar, simuleringsmjukvara (20 licenser) mm. Allt detta till ett mycket förmånligt pris för våra skolkunder.

Se filmerna nedan för att få en uppfattning om paketet.

Utbildningsrobotcell

Sven Eriksonsgymnasiet i borås, Elevprojekt ifrån T4. Fanuccellen arbetar tillsammans med delar från våra traningkit. Eleverna har själva 3d-printat ut gripverktyg till roboten.  Istället för endast det medföljande fingergripdonet ifrån Schunk, har eleverna i detta projekt själva tillverkat påbyggnadsverktyg med en 3d-skrivare som monteras på det ursprungliga gripdonet, med flera nya specialutformade gripdon. De har även monterat på en vacuumkopp på det ursprungliga verktyget.

Andra exempel på projekt/automationslösningar för utbildning ihop med industrirobotar av olika slag.

Se film med andra exempel här:

Joggning och körning av kuka-robot

http://www.screencast.com/t/ETlSwdoLjze

Bygge av projekt med kuka-robot

http://www.screencast.com/t/Op8yunRMiS

Vi erbjuder en lång rad modeller från de olika tillverkarna.

Allt ifrån mobila robotar och 6- axliga indutrirobotar i bordsstorlek. Ett stort kringsortiment erbjuds.

I detta finns alla de olika objekten för industriautomation (automater av olika slag inkl PLC:er m.m), olika verktygsväxlare). Robotarna kombineras med fördel med våra olika TrainingKit. Vi kan även erbjuda kompletta nyckelfärdiga system.

Läromedel följer med i paketet.

Dessa fås i digital form (de skrivna läromdlen som office & pdf-filer samt video genomgångar i avi-format. I paketet finns även lösningsexempel till respektive övning (även sk. Inlämningsprojekt ) samt färdiga och halvfärdiga applikationer av olika slag.

cimg3070_460