Mobil Robot

Dokument

Laborationsfiler

Film

Intro till Formula Allcode

Formula Allcode  är ett flexibelt koncept där man enkelt kan programmera och simulera små mobila robotar med alla de metoder som idag förekommer (Flowode, Scratch, Basic, C, Java, Labview, Matlab, Automgen, Python, App Inventor osv) . PLC-metoder med Automgen; ladder, grafcet, funktionsblocksdiagram, instruktionskoder, strukturerad text, flödesschema & Gemma samt HMI-funktioner.

formula_allcode_533

Detta kompletteras med ett brett sortiment av tillval (både mjukvaror och hårdvaror ). Allcode har ett antal givare runt om och nedåt, hjulen kan styras i position och hastighet, högtalare och mikrofon samt display finns med. Enheten är även kompatibel med Arduino och Raspberry Pi. Enheten kan byggas på med enheter ur ett brett sortiment från eBlocks mm.

Läromedel följer med i paketet. Dessa fås i digital form (de skrivna läromedlen som office & pdf -filer samt video genomgångar i avi-format).

I paketet finns även lösningsexempel till respektive övning samt färdiga och halvfärdiga applikationer av olika slag. 

 

Genom möjligheter att programmera och simulera allcode ges nu goda möjligheter att lära era elever viktiga moment inom både styrteknik och reglerteknik. På ett lekfullt sätt kan man först bekanta sig med roboten genom att köra den med tex Flowcode eller Scratch och göra appar för tex en smartphone. Därefter lär eleverna sig hur den styrs, regleras och övervakas med hjälp av datorn och olika högnivåspråk eller Automgen. Med detta koncept kan den både simuleras (i 3D) och köras/styras. De reglage etc som skapats som HMI där kan sedan omvandlas til html-koder och därmed användas i en webbrowser (tex internet explorer) i en dator eller smartphone.

 

Läs mer här.