TrainingKit Lite

Dokument

Film

Exempel på lab inom produktion för T4 och liknande

Exempel på sorteringsstation

Trainingkit Lite är tänkt som ett komplement till våra övriga TrainingKit eller till annan befintlig utrustning. I detta koncept lägger vi mer kraft på PLC-programmering; HMI:er mm och dessa delar ingår som en del i våra läromedel där det även förklaras hur man bygger, kopplar, idrifttar mm.

 

camozzi_kopplingssats_2_mellan_260_01

Konceptets olika delar är kompatibla med delarna i våra andra TrainingKit (Mekatronik, Styrteknik, Reglerteknik mm). Olika kombinartioner blir därmed möjliga. Många av stationerna beskrivs i våra detaljerade läromedel, men genom kombinationer av Kiten skapas även utmärkta koncept för projektarbeten, examensarbeten och liknande.

 

Konceptet har ett grundpaket som kan skaffas i två olika utförande. Dels med våra Mikro-PLC-system och dels med Siemens S7-1200-system (eller med båda). Båda har var sin laborationsbok inklusive hur inkoppling, programmering, idrifttagning, HMI mm ordnas. Grundpaketet är främst tänkt för kurser inom mekatronik och PLC. I detta paket finns en grundplatta, strömförsörjning, styrsystem samt de delar som krävs för att sortera med en motordriven linjärenhet med pulsräknare.

 

dsc02985_260 camozzi_kopplingssats_helhet_mellan_260

 

Med Tilläggspaket 1 fås fler delar (bland annat med pneumatik, fler givare osv) för att kunna bygga fler typer av stationer och mer omfattande program. Detta passar för Teknikprogrammets teknikkurser och elprogrammets kurser inom Mät- och Styrteknik och liknande.

 

dsc03008_260

 

Med Tilläggspaket 2 fås delar för att kunna hantera analoga signaler, hastighetsreglering mm. Detta paket innehåller ytterligare en bottenplatta, en bana, ultraljudsgivare mm och utökas med fördel med en touchpanel som HMI utöver den HMI som kan göras i datorn.

 

bild_5_260