Trainingkit Reglerteknik

Dokument

Film

Dubbeltank

TrainingKit Reglerteknik_Luftnivåregleringsstation

Camozzi Trainingkit Reglerteknik

121212_camozzi-3465_260121212_camozzi-3520_260

Vi lanserar nu Camozzi Trainingkit Reglerteknik. Med kitet kan man bygga en rad olika typer av stationer, som i sin tur kan kombineras inom konceptet eller med andra stationer från oss. 

Kiten kan köpas för att deltagarna själva skall bygga de 4 olika stationerna eller som färdigbyggda så kallade Training objekt.

 

De olika stationerna är; Balansvåg (för kaskadreglering), Tankstation (för nivå-, tryck- och flödesreglering), Positionerinsstation med hastighetsreglering och positionering, Luftnivåregleringsstation mm. En del av stationerna kan utökas med industriella tillämpningar som bland annat återfinns inom processindustrin.

 

Regleringen ordnas med reglersystem som ansluts til datorn via USB. I programvaran för detta kan PID-parametrar, är- och börvärden mm justeras och erhållna värden kan visas textmässigt och med kurvor mm.

 

Regleringen kan även ordnas med PLC-system och liknande. Ett särskilt väl valt system i sammanhanget är Siemens S7-1200, till vilket vi har mycket omfattande läromedelspaket. Dessa kompletteras gärna med touchpaneler, smartphoneappar mm.

 

121212_camozzi-3514_260121212_camozzi-3501_260

 

Med kitet medföljer laborationsbok och programexempel. Stationerna kan regleras med vårt medföljande reglersystem med reglerprogramvara till och med PLC-system. Dessa kan tex köras med Siemens- eller Mitsubishi-PLC-system eller med annat system efter önskemål och med fördel ihop med touchpaneler, SCADA-system, etc.

 

Kitet passar kurser som Mät-reglerteknik, Programmerabara styrsystem, Distribuerade styrsystem inom EE-programmet enligt GY11.